Hamburger pulykahússal recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 6 hamburger zsemle
- 60 dkg pulyka felső comb kicsontozva
- só
- őrölt fekete bors
- 5 cl olíva olaj
- 1 fej saláta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 fej lilahagyma
- 4 paradicsom
- 1 kígyó uborka
- mustár és ketchup ízlés szerint
Elkészítése:
A pulykahúst ledaráljuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A húshoz keverjük a vöröshagymát, ízesítjük sóval és őrölt fekete borssal. Jól összedolgozzuk, majd vizes kézzel hat egyforma gombócot formázunk belőle. A gombócokat ellapítjuk majd grillen vagy serpenyőben megsütjük.
A zsemléket kissé megmelegítjük, félbevágjuk, mindegyikre saláta levelet teszünk, majd mindegyikre teszünk 1-1 húspogácsát, karikára vágott paradicsomot, uborkát, hagymát. Mustárt és ketchupot locsolunk rá ízlés szerint, majd a tetejét rátéve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.