Hamburger pulykahússal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 hamburger zsemle
- 60 dkg pulyka felső comb kicsontozva
- só
- őrölt fekete bors
- 5 cl olíva olaj
- 1 fej saláta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 fej lilahagyma
- 4 paradicsom
- 1 kígyó uborka
- mustár és ketchup ízlés szerint
Elkészítése:
A pulykahúst ledaráljuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A húshoz keverjük a vöröshagymát, ízesítjük sóval és őrölt fekete borssal. Jól összedolgozzuk, majd vizes kézzel hat egyforma gombócot formázunk belőle. A gombócokat ellapítjuk majd grillen vagy serpenyőben megsütjük.
A zsemléket kissé megmelegítjük, félbevágjuk, mindegyikre saláta levelet teszünk, majd mindegyikre teszünk 1-1 húspogácsát, karikára vágott paradicsomot, uborkát, hagymát. Mustárt és ketchupot locsolunk rá ízlés szerint, majd a tetejét rátéve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »