Hamburger pulykahússal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 hamburger zsemle
  • 60 dkg pulyka felső comb kicsontozva
  • őrölt fekete bors
  • 5 cl olíva olaj
  • 1 fej saláta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 4 paradicsom
  • 1 kígyó uborka
  • mustár és ketchup ízlés szerint

Elkészítése:

A pulykahúst ledaráljuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A húshoz keverjük a vöröshagymát, ízesítjük sóval és őrölt fekete borssal. Jól összedolgozzuk, majd vizes kézzel hat egyforma gombócot formázunk belőle. A gombócokat ellapítjuk majd grillen vagy serpenyőben megsütjük.

A zsemléket kissé megmelegítjük, félbevágjuk, mindegyikre saláta levelet teszünk, majd mindegyikre teszünk 1-1 húspogácsát, karikára vágott paradicsomot, uborkát, hagymát. Mustárt és ketchupot locsolunk rá ízlés szerint, majd a tetejét rátéve tálaljuk.