Hagymás tojásban sült karfiolos csirkemell recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemellfilé
- 1 közepes karfiol
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 csapott ek finomliszt
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 közepes vöröshagyma
- 10 dkg sajt
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük.
A húst felszeleteljük, megsózzuk, és lisztbe forgatjuk.
A tojásokat a maradék liszttel simára keverjük úgy, hogy sűrű massza legyen belőle (ha nem elég híg, akkor teszünk hozzá 1-2 ek vizet). Hozzákeverjük a felkockázott hagymát, ízlés szerint borsozzuk, fűszerezzük.
Miután lisztbe megforgattuk a hús mindkét oldalát, belemártjuk a szószba, és forró olajban kisütjük.
Miután megsült, lecsepegtetjük, közepes tepsibe egymás mellé fektetjük, ráhalmozzuk a karfiolt, és leöntjük a maradék szósszal amit elkeverünk a tejföllel. Megszórjuk reszelt sajttal, és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »