Hagymás tojásban sült karfiolos csirkemell recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemellfilé
- 1 közepes karfiol
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 csapott ek finomliszt
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 közepes vöröshagyma
- 10 dkg sajt
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük.
A húst felszeleteljük, megsózzuk, és lisztbe forgatjuk.
A tojásokat a maradék liszttel simára keverjük úgy, hogy sűrű massza legyen belőle (ha nem elég híg, akkor teszünk hozzá 1-2 ek vizet). Hozzákeverjük a felkockázott hagymát, ízlés szerint borsozzuk, fűszerezzük.
Miután lisztbe megforgattuk a hús mindkét oldalát, belemártjuk a szószba, és forró olajban kisütjük.
Miután megsült, lecsepegtetjük, közepes tepsibe egymás mellé fektetjük, ráhalmozzuk a karfiolt, és leöntjük a maradék szósszal amit elkeverünk a tejföllel. Megszórjuk reszelt sajttal, és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »