Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás-tejfölös csirkecomb recept

Hagymás-tejfölös csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 csirkecomb
    • 8 dkg kukoricaliszt
    • 1 teáskanál pirospaprika
    • majoránna
    • őrölt fehér bors
    • fokhagymasó
    • 2 nagy fej lilahagyma
    • 3 dl tejföl
    • 2 dl fehérbor
    • 7 ek olaj
    • 15 dkg sajt

    Elkészítése:

    A combokat sózzuk be, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni.

    A hagymát vékonyan szeleteljük fel, majd egy tepsibe öntsünk két evőkanál olajat és terítsük el rajta a felszeletelt hagymát.

    A lisztet keverjük össze a fűszerekkel, sóval és a pirospaprikával, majd forgassuk bele alaposan a csirkecombokat. Ezután a maradék lisztes keveréket szórjuk rá a hagyma tetejére, majd helyezzük rá a combokat.

    A tejfölt keverjük simára a borral és 5 evőkanál olajjal, majd kanalazzuk rá a combok tetejére úgy, hogy teljesen befedje. Ezután fóliázzuk le a tepsi tetejét.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 50 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal és süssük szép pirosra.

    Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én rizst főztem és azzal tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá