Hagymás-tejfölös csirkecomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 8 dkg kukoricaliszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- majoránna
- őrölt fehér bors
- só
- fokhagymasó
- 2 nagy fej lilahagyma
- 3 dl tejföl
- 2 dl fehérbor
- 7 ek olaj
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A combokat sózzuk be, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni.
A hagymát vékonyan szeleteljük fel, majd egy tepsibe öntsünk két evőkanál olajat és terítsük el rajta a felszeletelt hagymát.
A lisztet keverjük össze a fűszerekkel, sóval és a pirospaprikával, majd forgassuk bele alaposan a csirkecombokat. Ezután a maradék lisztes keveréket szórjuk rá a hagyma tetejére, majd helyezzük rá a combokat.
A tejfölt keverjük simára a borral és 5 evőkanál olajjal, majd kanalazzuk rá a combok tetejére úgy, hogy teljesen befedje. Ezután fóliázzuk le a tepsi tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 50 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal és süssük szép pirosra.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én rizst főztem és azzal tálaltam.