Hagymás-tejfölös csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 8 dkg kukoricaliszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • majoránna
  • őrölt fehér bors
  • fokhagymasó
  • 2 nagy fej lilahagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 dl fehérbor
  • 7 ek olaj
  • 15 dkg sajt

Elkészítése:

A combokat sózzuk be, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni.

A hagymát vékonyan szeleteljük fel, majd egy tepsibe öntsünk két evőkanál olajat és terítsük el rajta a felszeletelt hagymát.

A lisztet keverjük össze a fűszerekkel, sóval és a pirospaprikával, majd forgassuk bele alaposan a csirkecombokat. Ezután a maradék lisztes keveréket szórjuk rá a hagyma tetejére, majd helyezzük rá a combokat.

A tejfölt keverjük simára a borral és 5 evőkanál olajjal, majd kanalazzuk rá a combok tetejére úgy, hogy teljesen befedje. Ezután fóliázzuk le a tepsi tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 50 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal és süssük szép pirosra.

Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én rizst főztem és azzal tálaltam.