Hagymás-körtés csirkemellcsíkok sárgarépás rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg csirkemell filé
- kb. 10 dkg körte
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- bors
- só
Körethez:
- 5 dkg rizs
- 1 kisebb sárgarépa (kb. 10 dkg)
- 1 ek étolaj
- só
- 1 dl forró víz
Elkészítése:
Az olajat egy edényben megforrósítottam. Beleöntöttem a rizst, majd addig pirítottam, amíg a rizs kifehéredett. Ekkor hozzáöntöttem az 1 dl-nyi forró vizet, megsóztam, és hozzáadtam a félkarikára vágott sárgarépát. Langyos sütőbe tettem, és addig maradt benne, amíg a húst előkészítettem, és elkészítettem. (Kb. 20-25 perc.)
A hagymát félfőre, a körtét kisebb cikkekre vágtam. Az olajat felforrósítottam, és beledobtam a hagymát. Csipetnyi sóval megsóztam, kicsit pirítottam, majd hozzáadtam a csirkemellcsíkokat. A hús fehéredéséig pirítottam, majd megborsoztam, és hozzáadtam a körtecikkeket. Éppen csak annyi ideig pirult együtt a hússal és a hagymával, amíg átforrósodott, egészen finoman puhult.
Tipp:
Általában a rizzsel kezdem ilyen ételeknél az elkészítést. Mire a húscsíkok elkészülnek, a rizs is elkészül :)
A hagymás-körtés csirkemellcsíkok sárgarépás rizzsel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »