Hagymaágyon sült fűszeres csirkecombok recept

Hozzávalók:
- 3 egész csirkecomb
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A vöröshagymát és a húst is alaposan megtisztítjuk, előbbit karikára vágjuk. Egy kisebb méretű tepsibe öntjük az olajat, beleszórjuk a hagymakarikákat.
A fokhagymát lezúzzuk és bedörzsöljük vele a combokat. A hagymaágyra fektetjük.
Meghintjük sóval, borssal. Közéjük öntünk kb. 0,5 dl vizet.
Alufóliával lefedjük és hideg sütőbe tolva 220 fokon 90 percet puhítjuk. A fóliát eltávolítva további 35 percet pirítjuk. Félidőben megfordítjuk a husikat, hogy mindkét oldaluk kellőképpen megpiruljon.
Melegen, tarhonya körettel és ízlés szerint sült hagymával kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »