Hagymaágyon sült fűszeres csirkecombok recept

Hozzávalók:
- 3 egész csirkecomb
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A vöröshagymát és a húst is alaposan megtisztítjuk, előbbit karikára vágjuk. Egy kisebb méretű tepsibe öntjük az olajat, beleszórjuk a hagymakarikákat.
A fokhagymát lezúzzuk és bedörzsöljük vele a combokat. A hagymaágyra fektetjük.
Meghintjük sóval, borssal. Közéjük öntünk kb. 0,5 dl vizet.
Alufóliával lefedjük és hideg sütőbe tolva 220 fokon 90 percet puhítjuk. A fóliát eltávolítva további 35 percet pirítjuk. Félidőben megfordítjuk a husikat, hogy mindkét oldaluk kellőképpen megpiruljon.
Melegen, tarhonya körettel és ízlés szerint sült hagymával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »