Hagymaágyon sült fűszeres csirkecombok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hagymaágyon sült fűszeres csirkecombok

Hozzávalók:

  • 3 egész csirkecomb
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 0,5 dl olaj

Elkészítése:

A vöröshagymát és a húst is alaposan megtisztítjuk, előbbit karikára vágjuk. Egy kisebb méretű tepsibe öntjük az olajat, beleszórjuk a hagymakarikákat.

A fokhagymát lezúzzuk és bedörzsöljük vele a combokat. A hagymaágyra fektetjük.

Meghintjük sóval, borssal. Közéjük öntünk kb. 0,5 dl vizet.

Alufóliával lefedjük és hideg sütőbe tolva 220 fokon 90 percet puhítjuk. A fóliát eltávolítva további 35 percet pirítjuk. Félidőben megfordítjuk a husikat, hogy mindkét oldaluk kellőképpen megpiruljon.

Melegen, tarhonya körettel és ízlés szerint sült hagymával kínáljuk.