Gyümölccsel és sajttal göngyölt pulykamell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 7 nagyobb szelet pulykamellfilé
- 14 db ujjnyi csík füstölt sajt
- 14 szem magozott aszalt szilva
- 7 felezett őszibarack (konzerves)
- só
- őrölt bors
- hústű, ill. fogvájó a göngyöléshez
Panírhoz:
- 5-6 ek liszt
- 6 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A hússzeleteket 2 folpack közé téve vékonyra, és amennyire lehet, téglalap alakúra klopfoljuk.
Megszórjuk pici sóval, megborsozzuk és minden szeletre hosszába téve ráhelyezünk 2 ujjnyi darab füstölt sajtot, a felezett, de negyedére vágott őszibarackot és 2 szem (magozott) aszalt szilvát.
Szorosan felgöngyöljük, majd hústűvel és/vagy fogvájóval rögzítjük.
Hűtőszekrénybe téve legalább 0,5 órát állni hagyjuk, hogy könnyebb legyen a panírozás.
Dupla panírral folytatjuk. A göngyölt húsokat először lisztben, majd tojásban, ezután zsemlemorzsában, majd ismét tojásban, végül megint zsemlemorzsában forgatva bepanírozzuk.
Ha serpenyőben sütjük, akkor szigorúan takarékon, ha viszont fritőzben készítjük, akkor 160 fokra állítjuk és bő olajban (el kell lepnie) szép aranybarnára sütjük.
Miután megsültek a husik, pihentetni kell pár percet, ezután óvatosan kivehetjük a hústűt és a fogvájót és máris szeletelhető.
Szalmaburgonyával (de ízlés szerint bármi mással) körítve kitűnő sültétel egy ünnepi asztalra!
Tipp:
Az őszibarack helyett használhatunk más fajta gyümölcsöt is, pl. körtét, banánt, mangót, ananászt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »