Gyümölccsel és sajttal göngyölt pulykamell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 7 nagyobb szelet pulykamellfilé
- 14 db ujjnyi csík füstölt sajt
- 14 szem magozott aszalt szilva
- 7 felezett őszibarack (konzerves)
- só
- őrölt bors
- hústű, ill. fogvájó a göngyöléshez
Panírhoz:
- 5-6 ek liszt
- 6 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A hússzeleteket 2 folpack közé téve vékonyra, és amennyire lehet, téglalap alakúra klopfoljuk.
Megszórjuk pici sóval, megborsozzuk és minden szeletre hosszába téve ráhelyezünk 2 ujjnyi darab füstölt sajtot, a felezett, de negyedére vágott őszibarackot és 2 szem (magozott) aszalt szilvát.
Szorosan felgöngyöljük, majd hústűvel és/vagy fogvájóval rögzítjük.
Hűtőszekrénybe téve legalább 0,5 órát állni hagyjuk, hogy könnyebb legyen a panírozás.
Dupla panírral folytatjuk. A göngyölt húsokat először lisztben, majd tojásban, ezután zsemlemorzsában, majd ismét tojásban, végül megint zsemlemorzsában forgatva bepanírozzuk.
Ha serpenyőben sütjük, akkor szigorúan takarékon, ha viszont fritőzben készítjük, akkor 160 fokra állítjuk és bő olajban (el kell lepnie) szép aranybarnára sütjük.
Miután megsültek a husik, pihentetni kell pár percet, ezután óvatosan kivehetjük a hústűt és a fogvájót és máris szeletelhető.
Szalmaburgonyával (de ízlés szerint bármi mással) körítve kitűnő sültétel egy ünnepi asztalra!
Tipp:
Az őszibarack helyett használhatunk más fajta gyümölcsöt is, pl. körtét, banánt, mangót, ananászt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »