Gyümölccsel és sajttal göngyölt pulykamell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 7 nagyobb szelet pulykamellfilé
- 14 db ujjnyi csík füstölt sajt
- 14 szem magozott aszalt szilva
- 7 felezett őszibarack (konzerves)
- só
- őrölt bors
- hústű, ill. fogvájó a göngyöléshez
Panírhoz:
- 5-6 ek liszt
- 6 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A hússzeleteket 2 folpack közé téve vékonyra, és amennyire lehet, téglalap alakúra klopfoljuk.
Megszórjuk pici sóval, megborsozzuk és minden szeletre hosszába téve ráhelyezünk 2 ujjnyi darab füstölt sajtot, a felezett, de negyedére vágott őszibarackot és 2 szem (magozott) aszalt szilvát.
Szorosan felgöngyöljük, majd hústűvel és/vagy fogvájóval rögzítjük.
Hűtőszekrénybe téve legalább 0,5 órát állni hagyjuk, hogy könnyebb legyen a panírozás.
Dupla panírral folytatjuk. A göngyölt húsokat először lisztben, majd tojásban, ezután zsemlemorzsában, majd ismét tojásban, végül megint zsemlemorzsában forgatva bepanírozzuk.
Ha serpenyőben sütjük, akkor szigorúan takarékon, ha viszont fritőzben készítjük, akkor 160 fokra állítjuk és bő olajban (el kell lepnie) szép aranybarnára sütjük.
Miután megsültek a husik, pihentetni kell pár percet, ezután óvatosan kivehetjük a hústűt és a fogvájót és máris szeletelhető.
Szalmaburgonyával (de ízlés szerint bármi mással) körítve kitűnő sültétel egy ünnepi asztalra!
Tipp:
Az őszibarack helyett használhatunk más fajta gyümölcsöt is, pl. körtét, banánt, mangót, ananászt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

