Gyros pitában recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 1 csomag gyros fűszerkeverék
- 4 ek olívaolaj
- 1 kígyóuborka
- 2 lila hagyma
- 2 paradicsom
- 10 dkg savanyú káposzta
- 2 dl natúr joghurt
- 4 gerezd fokhagyma
- őrölt, csípős pirospaprika ízlés szerint
Pitához:
- 40 dkg finomliszt
- 1 ek étolaj
- 1 tk cukor
- 2 dkg élesztő
- 2 kk só
- 3 dl víz
Elkészítése:
A húst kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal, beleforgatjuk a húst, és éjszakára, de legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A pita elkészítéséhez az élesztőt felfuttatjuk fél bögre cukros vízben. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, sózzuk, hozzáadjuk az olajat és a maradék vizet, majd kézzel, vagy géppel jól kidagasztjuk.
Letakarjuk, és 1 óráig kelesztjük.
Miután megkelt, 8 részre osztjuk, golyókat formázunk. A sütőt nagyon forróra előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk.
A golyókat kinyújtjuk 15 cm-es kör alakra. 4 percig sütjük az egyik felét, majd megfordítjuk, és így is sütjük 4 percig.
Nem kell megpirulnia. Ha megsült, tálba szedjük és letakarjuk, hogy puha maradjon.
Amíg kel a tészta, felkarikázzuk a lila hagymát, a paradicsomot, az uborkát, felaprítjuk a savanyú káposztát és leveleire tépjük a salátát.
A joghurtot elkeverjük az áttört fokhagymával. Ezt a mennyiséget megfelezzük, és az egyiket meghintjük őrölt erős paprikával.
A pitát egy hegyes kés segítségével felszúrjuk, és kb. 10-12 cm hosszan egy oldalon felvágjuk.
A wokot felforrósítjuk, és erős tűzön megpirítjuk a fűszeres húst.
Ezután a pitát, mint egy tasakot megtöltjük egy adag hússal, a felaprított zöldségekkel, végül meglocsoljuk ízlés szerint a sima, vagy csípős fokhagymás öntettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »