Gyros – ahogy mi szeretjük recept

Hozzávalók:
- 4 darab csirkemell
- 1 darab jégsaláta
- 5 darab paradicsom
- 1 darab kígyóuborka
- 1 darab lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml tejszín
- tandoori masala
- madras curry
- só
- bors
- oregánó
- darált kömény
- ketchup
- mustár
- citromlé
- olívaolaj
Elkészítése:
A húst kisebb csíkokra vágjuk és befűszerezzük, tandoori massalával, madras curryvel, borssal, sóval, kis oregánóval és egy csipet köménnyel. Hagyjuk állni egy kis ideig, közben megtisztítjuk és előkészítjük a salátát.
A jégsalátát felaprítjuk, a paradicsomot és uborkát felkockázzuk, a lila hagymát félholdakra vágjuk. Ezután hevítsünk egy kis olajat wokban és pirosra sütjük a csirkehúst kb. 15 percig alatt.
Elkészítjük a szószt:
A joghurtos/tejszínes szószhoz: egy pohár natúr joghurtot/tejszínt keverjünk el 2 kávéskanál tandoori massalával, 2 nagyobb zúzott fokhagymagerezddel, pár csepp citromlével, egy kis kávéskanál mustárral, ízlés szerint ketchuppal, egy csipet sóval. Ezzel a szósszal öntözzük meg a gyros-unkat. Hasábburgonyával és salátával, vagy pitában salátával tálaljuk
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=n3inc5or9Tg
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »