Gyros – ahogy mi szeretjük

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 darab csirkemell
  • 1 darab jégsaláta
  • 5 darab paradicsom
  • 1 darab kígyóuborka
  • 1 darab lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 ml tejszín
  • tandoori masala
  • madras curry
  • bors
  • oregánó
  • darált kömény
  • ketchup
  • mustár
  • citromlé
  • olívaolaj

Elkészítése:

A húst kisebb csíkokra vágjuk és befűszerezzük, tandoori massalával, madras curryvel, borssal, sóval, kis oregánóval és egy csipet köménnyel. Hagyjuk állni egy kis ideig, közben megtisztítjuk és előkészítjük a salátát.

A jégsalátát felaprítjuk, a paradicsomot és uborkát felkockázzuk, a lila hagymát félholdakra vágjuk. Ezután hevítsünk egy kis olajat wokban és pirosra sütjük a csirkehúst kb. 15 percig alatt.

Elkészítjük a szószt:

A joghurtos/tejszínes szószhoz: egy pohár natúr joghurtot/tejszínt keverjünk el 2 kávéskanál tandoori massalával, 2 nagyobb zúzott fokhagymagerezddel, pár csepp citromlével, egy kis kávéskanál mustárral, ízlés szerint ketchuppal, egy csipet sóval. Ezzel a szósszal öntözzük meg a gyros-unkat. Hasábburgonyával és salátával, vagy pitában salátával tálaljuk

Tipp:

https://www.youtube.com/watch?v=n3inc5or9Tg