Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst kisebb csíkokra vágjuk és befűszerezzük, tandoori massalával, madras curryvel, borssal, sóval, kis oregánóval és egy csipet köménnyel. Hagyjuk állni egy kis ideig, közben megtisztítjuk és előkészítjük a salátát.
A jégsalátát felaprítjuk, a paradicsomot és uborkát felkockázzuk, a lila hagymát félholdakra vágjuk. Ezután hevítsünk egy kis olajat wokban és pirosra sütjük a csirkehúst kb. 15 percig alatt.
A joghurtos/tejszínes szószhoz: egy pohár natúr joghurtot/tejszínt keverjünk el 2 kávéskanál tandoori massalával, 2 nagyobb zúzott fokhagymagerezddel, pár csepp citromlével, egy kis kávéskanál mustárral, ízlés szerint ketchuppal, egy csipet sóval. Ezzel a szósszal öntözzük meg a gyros-unkat. Hasábburgonyával és salátával, vagy pitában salátával tálaljuk
https://www.youtube.com/watch?v=n3inc5or9Tg