Gyömbéres csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- só
- 1 tk őrölt fekete bors
- 2 paradicsom (vagy paradicsomszósz)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk gyömbér (reszelt, porított)
- citromlé
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek szezámolaj
Elkészítése:
A csirkemellet kisujjnyi vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Olívaolajon nagy lángon megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot (vagy paradicsomszószt), zúzott fokhagymát, gyömbért és a füstölt szezámolajat.
Puhára pároljuk majd lepirítjuk zsírjára és végül citromlével ízesítjük. Főtt rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
Tipp:
Pikáns és finom
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »