Grillezett currys csirkeszárnyak nyárson recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 20 db csirkeszárny
- só, őrölt bors
- mustár
- curry fűszerkeverék
- kevés étolaj a pácoláshoz
Elkészítése:
A szárnyakat tanácsos előző nap bepácolni, mert úgy jobban magába issza a fűszereket.
A bepácolt szárnyakat marokra fogjuk úgy, hogy az kiegyenesedjen. Alulról bambuszpálcát szúrunk bele, ami miatt a sütés során is megtartja formáját, könnyen kezelhető lesz a grillrácson, valamint látványos, könnyen fogyasztható végeredményhez jutunk.
Grillrácson vagy tárcsán megsütjük.
Tipp:
Lehet mézes keverékkel is pácolni, amivel ropogósabb lesz a szárny kívülről.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.