Grillezett currys csirkeszárnyak nyárson recept
Hozzávalók:
- 20 db csirkeszárny
- só, őrölt bors
- mustár
- curry fűszerkeverék
- kevés étolaj a pácoláshoz
Elkészítése:
A szárnyakat tanácsos előző nap bepácolni, mert úgy jobban magába issza a fűszereket.
A bepácolt szárnyakat marokra fogjuk úgy, hogy az kiegyenesedjen. Alulról bambuszpálcát szúrunk bele, ami miatt a sütés során is megtartja formáját, könnyen kezelhető lesz a grillrácson, valamint látványos, könnyen fogyasztható végeredményhez jutunk.
Grillrácson vagy tárcsán megsütjük.
Tipp:
Lehet mézes keverékkel is pácolni, amivel ropogósabb lesz a szárny kívülről.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


