Grillezett currys csirkeszárnyak nyárson

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 20 db csirkeszárny
  • só, őrölt bors
  • mustár
  • curry fűszerkeverék
  • kevés étolaj a pácoláshoz

Elkészítése:

A szárnyakat tanácsos előző nap bepácolni, mert úgy jobban magába issza a fűszereket.

A bepácolt szárnyakat marokra fogjuk úgy, hogy az kiegyenesedjen. Alulról bambuszpálcát szúrunk bele, ami miatt a sütés során is megtartja formáját, könnyen kezelhető lesz a grillrácson, valamint látványos, könnyen fogyasztható végeredményhez jutunk.

Grillrácson vagy tárcsán megsütjük.

Tipp:

Lehet mézes keverékkel is pácolni, amivel ropogósabb lesz a szárny kívülről.