Grillezett csirkemell paradicsom-ciabatta salátával recept

Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 5-6 paradicsom
- 3-4 szelet ciabatta
- 1 kisebb hagyma
- 2 ek vörösbor ecet (balzsamecet is lehet)
- 1/2 tk cukor
- 5-6 levél bazsalikom
- só
- bors
- 10 dkg vaj
- olíva olaj
Elkészítése:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval és borssal majd kevés olíva olajon megpirítjuk. (lehet grillen is). A bazsalikom leveleket felaprítva némi sóval és borssal a vajhoz keverjük, majd visszatesszük a hűtőbe.
Amíg sül a hús elkészítjük a salátát. Ehhez a ciabatta szeleteket nagyobb kockákra vágjuk meglocsoljuk 3 ek olíva olajjal majd serpenyőben megpirítjuk.
A paradicsomokat és a hagymát kockákra vágjuk és egy tálba öntjük. Elkészítjük az öntetet is. Az ecethez hozzáadjuk a cukrot, sót, borsot 5-6 ek olíva olajat. Jól összekeverjük és a paradicsomra öntjük. A kihűlt kenyér kockákat hozzákeverjük néhány percig hagyjuk összeérni az ízeket és már tálalhatjuk is.
Tálaláskor a még meleg csirkemell szeletekre kis adag fűszeres vajat teszünk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »