Grillezett csirkemell paradicsom-ciabatta salátával recept
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 5-6 paradicsom
- 3-4 szelet ciabatta
- 1 kisebb hagyma
- 2 ek vörösbor ecet (balzsamecet is lehet)
- 1/2 tk cukor
- 5-6 levél bazsalikom
- só
- bors
- 10 dkg vaj
- olíva olaj
Elkészítése:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval és borssal majd kevés olíva olajon megpirítjuk. (lehet grillen is). A bazsalikom leveleket felaprítva némi sóval és borssal a vajhoz keverjük, majd visszatesszük a hűtőbe.
Amíg sül a hús elkészítjük a salátát. Ehhez a ciabatta szeleteket nagyobb kockákra vágjuk meglocsoljuk 3 ek olíva olajjal majd serpenyőben megpirítjuk.
A paradicsomokat és a hagymát kockákra vágjuk és egy tálba öntjük. Elkészítjük az öntetet is. Az ecethez hozzáadjuk a cukrot, sót, borsot 5-6 ek olíva olajat. Jól összekeverjük és a paradicsomra öntjük. A kihűlt kenyér kockákat hozzákeverjük néhány percig hagyjuk összeérni az ízeket és már tálalhatjuk is.
Tálaláskor a még meleg csirkemell szeletekre kis adag fűszeres vajat teszünk.