Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Görög, joghurtos pácolt csirkecomb recept

Görög, joghurtos pácolt csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 csirkecomb
    • 400 g görög joghurt (esetleg 200 g natúr joghurt és 200 g tejföl keveréke)
    • 1 kanál olíva olaj
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma,
    • 1 kávéskanál morzsolt oregánó
    • 1/2 citrom leve és reszelt héja
    • kevés só
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    Egy nagyobb tálban elkeverjük a görög joghurtot vagy a natúr joghurtból és a tejfölből álló pácot az olajjal, az áttört fokhagymával, morzsolt oregánóval, kevés sóval, frissen őrölt borssal. A húst megmossuk, majd leitatjuk és jól beleforgatjuk az elkészített pácba. Minimum egy éjszakára, de akár kettőre is hűtőbe tesszük fedelet téve a tálra.

    Porcelán sütőtálban vagy tepsiben lefóliázva a bőrével felfelé 20 percig 190°-on sütjük. A fóliát a végén levéve, a comb bőrét aranybarnára pirítjuk.

    Sokféle köret illik hozzá, de lehet egyszerűbben, csak salátával is tálalni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá