Görög, joghurtos pácolt csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 400 g görög joghurt (esetleg 200 g natúr joghurt és 200 g tejföl keveréke)
- 1 kanál olíva olaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma,
- 1 kávéskanál morzsolt oregánó
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- kevés só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
Egy nagyobb tálban elkeverjük a görög joghurtot vagy a natúr joghurtból és a tejfölből álló pácot az olajjal, az áttört fokhagymával, morzsolt oregánóval, kevés sóval, frissen őrölt borssal. A húst megmossuk, majd leitatjuk és jól beleforgatjuk az elkészített pácba. Minimum egy éjszakára, de akár kettőre is hűtőbe tesszük fedelet téve a tálra.
Porcelán sütőtálban vagy tepsiben lefóliázva a bőrével felfelé 20 percig 190°-on sütjük. A fóliát a végén levéve, a comb bőrét aranybarnára pirítjuk.
Sokféle köret illik hozzá, de lehet egyszerűbben, csak salátával is tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »

