Görög, joghurtos pácolt csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 400 g görög joghurt (esetleg 200 g natúr joghurt és 200 g tejföl keveréke)
- 1 kanál olíva olaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma,
- 1 kávéskanál morzsolt oregánó
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- kevés só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
Egy nagyobb tálban elkeverjük a görög joghurtot vagy a natúr joghurtból és a tejfölből álló pácot az olajjal, az áttört fokhagymával, morzsolt oregánóval, kevés sóval, frissen őrölt borssal. A húst megmossuk, majd leitatjuk és jól beleforgatjuk az elkészített pácba. Minimum egy éjszakára, de akár kettőre is hűtőbe tesszük fedelet téve a tálra.
Porcelán sütőtálban vagy tepsiben lefóliázva a bőrével felfelé 20 percig 190°-on sütjük. A fóliát a végén levéve, a comb bőrét aranybarnára pirítjuk.
Sokféle köret illik hozzá, de lehet egyszerűbben, csak salátával is tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »