Görög, joghurtos pácolt csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Görög, joghurtos pácolt csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 400 g görög joghurt (esetleg 200 g natúr joghurt és 200 g tejföl keveréke)
  • 1 kanál olíva olaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma,
  • 1 kávéskanál morzsolt oregánó
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • kevés só
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

Egy nagyobb tálban elkeverjük a görög joghurtot vagy a natúr joghurtból és a tejfölből álló pácot az olajjal, az áttört fokhagymával, morzsolt oregánóval, kevés sóval, frissen őrölt borssal. A húst megmossuk, majd leitatjuk és jól beleforgatjuk az elkészített pácba. Minimum egy éjszakára, de akár kettőre is hűtőbe tesszük fedelet téve a tálra.

Porcelán sütőtálban vagy tepsiben lefóliázva a bőrével felfelé 20 percig 190°-on sütjük. A fóliát a végén levéve, a comb bőrét aranybarnára pirítjuk.

Sokféle köret illik hozzá, de lehet egyszerűbben, csak salátával is tálalni.