Göngyölt csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csokor medvehagyma
- 20 dkg trappista sajt
- 20 dkg füstölt sonka
- só
- őrölt fehér bors
- 8 szelet bacon
- 2 ek ecetes torma
- 1 tk szárnyas fűszerkeverék
Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, karikákra vágjuk.
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, és megkenjük ecetes tormával. A sajtot és a füstölt sonkát szeletekre vágjuk.
Mindegyik csirkemellre teszünk 2 csík bacont, 4-5 szelet főtt tojást, egy-egy szelet sajtot és füstölt sonkát, 3-4 levél medvehagymát, majd felgöngyöljük.
A felgöngyölt csirkemelleket olajozott, szárnyas fűszerrel megszórt alufóliára fektetjük, majd szorosan a fóliába csavarjuk.
A tekercseket tepsibe, vagy sütőrácsra tesszük, és előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Köretnek medvehagymás párolt zöldség készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

