Gombával töltött csirkemell recept
Hozzávalók:
- 8 szelet filézett csirkemell
- só
- kb 30 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
A panírozáshoz:
- rizsliszt
- GM morzsa
- kb 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A körethez:
- rizs
- só
- 1 kis doboz mexikói mix
Elkészítése:
Először a gomba tölteléket készítjük el: a megmosott felszelt gombát, a felaprított hagymával, kevés kókuszzsír hozzáadásával összepároljuk, sóval, borssal ízesítjük, 1 teáskanálnyi rizsliszttel megszórjuk és összeforraljuk, besűrítjük.
A csirkemelleket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, majd a gomba töltelékkel megtöltjük (erre kétféle módot is választhatunk: egy egész szelet húst kiterítünk, ráhalmozzuk a tölteléket és egy másik szelet hússal fedjük be, vagy egy szelet húsnak csak a felére terítünk tölteléket, a másik felét ráhajtjuk) végül óvatosan lisztbe, felvert tojásba, és GM zsemlemorzsába mártjuk, és forró zsiradékban kisütjük.
A párolt rizshez hozzáadtam 1 kis doboz mexikói mixet, és ezzel kínáltam.