Gombás,baconos töltött csirkecombok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 20 dkg bacon szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg gomba
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 db zsemle
- 2 dl tej
- só ízlés szerint
- 1 mk őrölt bors
- 1 mk szárnyas fűszerkeverék
- 1 csipet őrölt chili
- 1 mk. őrölt kömény
- ½ cs petrezselyemzöld
- 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A gombát megmossuk. A tojásokból hármat megfőzünk, felkockázzuk. A fűszereket /bors,szárnyas fűszer,chili,őrölt kömény,/elkeverjük az olajjal.
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül besózzuk. A szalonnát, hagymát és a gombát kis kockákra a petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét tejbe beáztatjuk, kinyomkodjuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét, petrezselymet egy egész tojást és a kockákra vágott főtt tojásokat.
A combok bőrét fellazítjuk, majd betöltjük a töltelékkel. A csirkecombokat tepsibe tesszük és megkenjük a fűszeres olajjal. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és a combokat szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!