Gombás,baconos töltött csirkecombok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 4 db tojás
  • 2 db zsemle
  • 2 dl tej
  • só ízlés szerint
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 mk szárnyas fűszerkeverék
  • 1 csipet őrölt chili
  • 1 mk. őrölt kömény
  • ½ cs petrezselyemzöld
  • 0,5 dl olaj

Elkészítése:
A gombát megmossuk. A tojásokból hármat megfőzünk, felkockázzuk. A fűszereket /bors,szárnyas fűszer,chili,őrölt kömény,/elkeverjük az olajjal.

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül besózzuk. A szalonnát, hagymát és a gombát kis kockákra a petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét tejbe beáztatjuk, kinyomkodjuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét, petrezselymet egy egész tojást és a kockákra vágott főtt tojásokat.

A combok bőrét fellazítjuk, majd betöltjük a töltelékkel. A csirkecombokat tepsibe tesszük és megkenjük a fűszeres olajjal. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és a combokat szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!