Gombás töltött csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 5 db egész csirkecomb
- 1 tk mustár
- só
- bors
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek tyúkzsír
Töltelékhez:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 25 dkg darált sertéshús
- 4 közepes fej gomba
- 1 db nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kis szelet kenyér
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csapott kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kézzel óvatosan a bőre alá nyúlunk helyet készítve a tölteléknek. Ezt a részt bedörzsöljük mustárral. A zöldségeket megtisztítjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk.
A töltelékhez a felkockázott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a vékony darabokra vágott gombát, jól átforgatjuk és együtt 1-2 percig pirítjuk.
A tűzről levéve hozzáadjuk a darált húst, az apróra vágott petrezselyemlevelet, a tojást, a kicsavart kenyeret, ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk. Ha túl lágy a tészta, korrigálhatjuk 1-2 evőkanálnyi zsemlemorzsával. A tölteléket betöltjük a combok fellazított bőre alá.
Egy közepes tepsit kikenünk kevés tyúkzsírral, beterítjük karikára vágott vöröshagymával és ráfektetjük a megtöltött combokat. Meghintjük sóval, borssal. Ha valaki szereti, megszórhatja szárnyas fűszerkeverékkel is. A sütőt előmelegítjük. A combok közé öntünk kb. 1 dl vizet.
Alufóliával lefedve 220 fokon addig puhítjuk, míg a villa könnyedén belemegy a hús legvastagabb részébe. Ez nekem kb. 100 perc volt. (Ez természetesen eltérhet, hisz függ a sütőtől és a hús vastagságától is.)
Ezután az alufóliát eltávolítva, a hőfokot 180-ra csökkentve pirítjuk a combokat. (Nálam kb. 25 perc volt.) Néha a szaftjával meglocsoljuk, hogy ne száradjon nagyon ki a hús.
Tipp:
Ritkán töltök csirkecombot, de még ritkábban készül egyben. Inkább csak nagyobb ünnepek alkalmával kerül fel az étlapra. Tegnap vendégeink voltak, már szombaton előkészítettem, megtöltöttem a húsokat, a hűtőben pihent és vasárnap pedig már csak megsütöttem. A technikát és a töltelék összetételét Anyukámtól tanultam. Krumplipüré köretet kínáltam hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »