Gombás töltött csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 5 db egész csirkecomb
- 1 tk mustár
- só
- bors
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek tyúkzsír
Töltelékhez:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 25 dkg darált sertéshús
- 4 közepes fej gomba
- 1 db nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kis szelet kenyér
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csapott kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kézzel óvatosan a bőre alá nyúlunk helyet készítve a tölteléknek. Ezt a részt bedörzsöljük mustárral. A zöldségeket megtisztítjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk.
A töltelékhez a felkockázott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a vékony darabokra vágott gombát, jól átforgatjuk és együtt 1-2 percig pirítjuk.
A tűzről levéve hozzáadjuk a darált húst, az apróra vágott petrezselyemlevelet, a tojást, a kicsavart kenyeret, ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk. Ha túl lágy a tészta, korrigálhatjuk 1-2 evőkanálnyi zsemlemorzsával. A tölteléket betöltjük a combok fellazított bőre alá.
Egy közepes tepsit kikenünk kevés tyúkzsírral, beterítjük karikára vágott vöröshagymával és ráfektetjük a megtöltött combokat. Meghintjük sóval, borssal. Ha valaki szereti, megszórhatja szárnyas fűszerkeverékkel is. A sütőt előmelegítjük. A combok közé öntünk kb. 1 dl vizet.
Alufóliával lefedve 220 fokon addig puhítjuk, míg a villa könnyedén belemegy a hús legvastagabb részébe. Ez nekem kb. 100 perc volt. (Ez természetesen eltérhet, hisz függ a sütőtől és a hús vastagságától is.)
Ezután az alufóliát eltávolítva, a hőfokot 180-ra csökkentve pirítjuk a combokat. (Nálam kb. 25 perc volt.) Néha a szaftjával meglocsoljuk, hogy ne száradjon nagyon ki a hús.
Tipp:
Ritkán töltök csirkecombot, de még ritkábban készül egyben. Inkább csak nagyobb ünnepek alkalmával kerül fel az étlapra. Tegnap vendégeink voltak, már szombaton előkészítettem, megtöltöttem a húsokat, a hűtőben pihent és vasárnap pedig már csak megsütöttem. A technikát és a töltelék összetételét Anyukámtól tanultam. Krumplipüré köretet kínáltam hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »