Gombás paprikás csirke recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 50 dkg gomba
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 ek pirospaprika
- 1 ek keményítő
- 1 pohár tejföl
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát a zsíron megpárolom, majd hozzáadom a felszeletelt gombát, és tovább párolom.
Közben előkészítem a combokat. A bőrt lenyúzom róla, és félbevágom.
Amikor a gomba zsírjára sült, megszórom pirospaprikával és borssal. Hozzáadom a húst, a felaprított paprikát, a paradicsomot, és felöntöm 5 dl vízzel. Sózom, és a hús puhulásáig főzöm. Néha óvatosan megkeverem.
A végén a tejfölt és a keményítőt simára keverem, a paprikás léből merek hozzá, elkeverem, majd visszaöntöm.
Óvatosan elkeverem, egyet forralok rajta, és tálalom.
Kifőtt tésztával, vagy nokedlivel kínálom.
A gombás paprikás csirke kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »