Gombás paprikás csirke recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 50 dkg gomba
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 ek pirospaprika
- 1 ek keményítő
- 1 pohár tejföl
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát a zsíron megpárolom, majd hozzáadom a felszeletelt gombát, és tovább párolom.
Közben előkészítem a combokat. A bőrt lenyúzom róla, és félbevágom.
Amikor a gomba zsírjára sült, megszórom pirospaprikával és borssal. Hozzáadom a húst, a felaprított paprikát, a paradicsomot, és felöntöm 5 dl vízzel. Sózom, és a hús puhulásáig főzöm. Néha óvatosan megkeverem.
A végén a tejfölt és a keményítőt simára keverem, a paprikás léből merek hozzá, elkeverem, majd visszaöntöm.
Óvatosan elkeverem, egyet forralok rajta, és tálalom.
Kifőtt tésztával, vagy nokedlivel kínálom.
A gombás paprikás csirke kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


