Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás göngyölt csirkemell recept

Gombás göngyölt csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A csirkemellhez:

    • 50 dkg csirkemellfilé
    • őrölt bors

    A gombás töltelékhez:

    • 4 fej gomba (csiperke)
    • 2-3 ek tejföl
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • bors

    A tekercshez:

    • 15 dkg bacon (szeletelt)
    • 2-3 dl csirke alaplé

    Elkészítése:

    A gombás töltelékhez apróra vágjuk a hagymát és a gombát. A hagymát kevés olajon megpároljuk, és hozzáadjuk az apróra vágott gombát. 1-2 perc kevergetés és pirítás után sóval és borssal fűszerezzük, hozzáadjuk az apróra vágott, vagy zúzott fokhagymát, majd együtt az egészet puhára pároljuk.

    A párolás után hozzáöntjük a tejfölt, és készre főzzük a gombás mártást. Zöld fűszerekkel is ízesíthetjük a tölteléket (petrezselyem, rozmaring, majoránna, stb.).

    A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, és két darab (egymást félig átfedő) bacon szeletre fektetjük (lásd: képek a recept galériában). A hagymás-gombás tölteléket a csirkemellre helyezzük, a szalonnákkal megfelelően lezárva feltekerjük.

    A tekercseket egy kivajazott tepsibe, vagy hőálló edénybe fektetjük úgy, hogy a lezárt fele legyen alul. Sütés előtt olíva olajjal (vagy más olajjal) enyhén meglocsoljuk a tekercseket.

    Tipp:

    Sütés közben a tekercseket csirke alaplével néha megöntözzük, hogy ne száradjanak ki. Rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá