Gombás göngyölt csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A csirkemellhez:
- 50 dkg csirkemellfilé
- só
- őrölt bors
A gombás töltelékhez:
- 4 fej gomba (csiperke)
- 2-3 ek tejföl
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A tekercshez:
- 15 dkg bacon (szeletelt)
- 2-3 dl csirke alaplé
Elkészítése:
A gombás töltelékhez apróra vágjuk a hagymát és a gombát. A hagymát kevés olajon megpároljuk, és hozzáadjuk az apróra vágott gombát. 1-2 perc kevergetés és pirítás után sóval és borssal fűszerezzük, hozzáadjuk az apróra vágott, vagy zúzott fokhagymát, majd együtt az egészet puhára pároljuk.
A párolás után hozzáöntjük a tejfölt, és készre főzzük a gombás mártást. Zöld fűszerekkel is ízesíthetjük a tölteléket (petrezselyem, rozmaring, majoránna, stb.).
A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, és két darab (egymást félig átfedő) bacon szeletre fektetjük (lásd: képek a recept galériában). A hagymás-gombás tölteléket a csirkemellre helyezzük, a szalonnákkal megfelelően lezárva feltekerjük.
A tekercseket egy kivajazott tepsibe, vagy hőálló edénybe fektetjük úgy, hogy a lezárt fele legyen alul. Sütés előtt olíva olajjal (vagy más olajjal) enyhén meglocsoljuk a tekercseket.
Tipp:
Sütés közben a tekercseket csirke alaplével néha megöntözzük, hogy ne száradjanak ki. Rizzsel tálaljuk.