Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás csirkepaprikás medvehagymás galuskával recept

Gombás csirkepaprikás medvehagymás galuskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemellfilé
    • 1 vöröshagyma
    • 25 dkg gomba
    • 3 ek olaj
    • 3 ek paradicsompüré
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1,5 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • bors

    Galuskához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 35 dkg liszt
    • 1 ek olaj
    • medvehagyma (néhány szál)

    Elkészítése:

    A csirkemell mindkét oldalát serpenyőben felforrósított olajon pirosra sütjük, majd sózzuk borsozzuk. Miután megsült, félretesszük.

    A maradék olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót, a borsot és a paradicsompürét. Kevés víz hozzáadása után belerakjuk a felszeletelt gombát, átkeverjük, és a gomba megpuhulásáig főzzük.

    Beletesszük a már megsült csirkét, majd a tejfölt csomómentesre keverjük egy kevés vízzel, liszttel és néhány evőkanál paprikás lével. Kevergetve besűrítjük a paprikást.

    A galuskához a felvert tojást, a sót, a lisztet és az aprított medvehagymát annyi vízzel keverjük össze, hogy lágy, sűrű massza alakuljon ki.

    Galuskaszaggatón forrásban lévő vízbe szaggatjuk, ha feljött a víz felszínére, még 1 percet főzzük, leszűrjük, majd felhevített olajon megforgatjuk.

    Tálaláskor még medvehagymát szórhatunk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá