Hozzávalók:
Galuskához:
Elkészítése:
A csirkemell mindkét oldalát serpenyőben felforrósított olajon pirosra sütjük, majd sózzuk borsozzuk. Miután megsült, félretesszük.
A maradék olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót, a borsot és a paradicsompürét. Kevés víz hozzáadása után belerakjuk a felszeletelt gombát, átkeverjük, és a gomba megpuhulásáig főzzük.
Beletesszük a már megsült csirkét, majd a tejfölt csomómentesre keverjük egy kevés vízzel, liszttel és néhány evőkanál paprikás lével. Kevergetve besűrítjük a paprikást.
A galuskához a felvert tojást, a sót, a lisztet és az aprított medvehagymát annyi vízzel keverjük össze, hogy lágy, sűrű massza alakuljon ki.
Galuskaszaggatón forrásban lévő vízbe szaggatjuk, ha feljött a víz felszínére, még 1 percet főzzük, leszűrjük, majd felhevített olajon megforgatjuk.
Tálaláskor még medvehagymát szórhatunk rá.