Gombás csirkepaprikás medvehagymás galuskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 3 ek olaj
  • 3 ek paradicsompüré
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • bors

Galuskához:

  • 2 tojás
  • 35 dkg liszt
  • 1 ek olaj
  • medvehagyma (néhány szál)

Elkészítése:

A csirkemell mindkét oldalát serpenyőben felforrósított olajon pirosra sütjük, majd sózzuk borsozzuk. Miután megsült, félretesszük.

A maradék olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót, a borsot és a paradicsompürét. Kevés víz hozzáadása után belerakjuk a felszeletelt gombát, átkeverjük, és a gomba megpuhulásáig főzzük.

Beletesszük a már megsült csirkét, majd a tejfölt csomómentesre keverjük egy kevés vízzel, liszttel és néhány evőkanál paprikás lével. Kevergetve besűrítjük a paprikást.

A galuskához a felvert tojást, a sót, a lisztet és az aprított medvehagymát annyi vízzel keverjük össze, hogy lágy, sűrű massza alakuljon ki.

Galuskaszaggatón forrásban lévő vízbe szaggatjuk, ha feljött a víz felszínére, még 1 percet főzzük, leszűrjük, majd felhevített olajon megforgatjuk.

Tálaláskor még medvehagymát szórhatunk rá.