Gombás csirkemell leveles tésztában recept

Hozzávalók:
- 2 fél csirkemellfilé
- 25 dkg gomba
- 1 csomag leveles tészta
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 2-3 ek olívaolaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
- szezámmag (elhagyható)
Elkészítése:
A két fél csirkemellfilét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk egy kicsit állni.
Egy serpenyőbe öntsünk egy evőkanál olajat, majd süssük a mellek mindkét oldalát 2-3 percig.
Ezután vegyük ki egy tányérra, majd teljesen hűtsük ki.
A gombát ízlés szerint daraboljuk fel, és az olajon kezdjük el párolni. Közben ízlés szerint szórjuk meg sóval, őrölt borssal és szerecsendióval.
Amikor már teljesen megpárolódott, zsírjára sült, akkor botmixerrel pépesítsük, majd szintén teljesen hűtsük ki.
Amikor a hús is, és a gombapép is teljesen kihűlt, akkor a gombával borítsuk be az elősütött hús tetejét (szépen lapogassuk rá, és formázzuk meg). Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön, mielőtt a leveles tésztába becsomagolnánk. (Sütés előtt pár órával előkészíthetjük, majd hűtőben tároljuk.)
Az előnyújtott leveles tésztát csomagoljuk ki a papírból, majd vágjuk kétfelé. (Amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor lisztezett felületen, vékonyra nyújtsuk ki.) Ezután az egyik tésztalapra helyezzük rá a jól lehűtött gombás csirkemellet, majd óvatosan csomagoljuk be. Így járjunk el a másik előkészített hússal is.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a tésztabatyukat. Ezután kenjük le felvert, egész tojással a tetejét, majd ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal.
Melegítsük elő a sütőt, majd helyezzük be a tepsit, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 25-30 percig, hogy szép piros, ropogós legyen a tészta. (Én légkeverés, 160 fokon, 25 percig sütöttem.)
Tálaláskor ízlés szerint kínáljunk mellé salátát, vagy párolt zöldséget.
A gombás csirkemell leveles tésztában kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »