Hozzávalók:
Elkészítése:
A két fél csirkemellfilét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk egy kicsit állni.
Egy serpenyőbe öntsünk egy evőkanál olajat, majd süssük a mellek mindkét oldalát 2-3 percig.
Ezután vegyük ki egy tányérra, majd teljesen hűtsük ki.
A gombát ízlés szerint daraboljuk fel, és az olajon kezdjük el párolni. Közben ízlés szerint szórjuk meg sóval, őrölt borssal és szerecsendióval.
Amikor már teljesen megpárolódott, zsírjára sült, akkor botmixerrel pépesítsük, majd szintén teljesen hűtsük ki.
Amikor a hús is, és a gombapép is teljesen kihűlt, akkor a gombával borítsuk be az elősütött hús tetejét (szépen lapogassuk rá, és formázzuk meg). Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön, mielőtt a leveles tésztába becsomagolnánk. (Sütés előtt pár órával előkészíthetjük, majd hűtőben tároljuk.)
Az előnyújtott leveles tésztát csomagoljuk ki a papírból, majd vágjuk kétfelé. (Amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor lisztezett felületen, vékonyra nyújtsuk ki.) Ezután az egyik tésztalapra helyezzük rá a jól lehűtött gombás csirkemellet, majd óvatosan csomagoljuk be. Így járjunk el a másik előkészített hússal is.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a tésztabatyukat. Ezután kenjük le felvert, egész tojással a tetejét, majd ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal.
Melegítsük elő a sütőt, majd helyezzük be a tepsit, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 25-30 percig, hogy szép piros, ropogós legyen a tészta. (Én légkeverés, 160 fokon, 25 percig sütöttem.)
Tálaláskor ízlés szerint kínáljunk mellé salátát, vagy párolt zöldséget.