Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás csirkemell recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • Csiperke gombák(fehér,barna lényegtelen,akár konzerv is lehet)
    • 1 kg csirkemell
    • 4 db tömlős sajt(natúr vagy füstölt ízű)
    • kevés liszt
    • olaj
    • sóbors
    • petrezselyem levél
    • kisebb fej hagyma

    Elkészítése:
    A csirkemelleket kifilézzük megsózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és egy kevés olajon, serpenyőben picit sütjük, de csak annyira, hogy kapjon egy külső kérget. Miután az összes csirkemellel végeztünk a serpenyőben maradt olajba belereszelünk egy fej vöröshagymát és eközben apró darabokra szeleteljük a gombákat, ezután a hagymához öntjük őket és együtt kavargatjuk míg össze nem esnek a gomba darabkák. Miután ez is megtörtént hozzáadjuk a tömlős sajtokat, valamint a felaprított petrezselyem levelet és megvárjuk míg kellően egybe nem olvadnak a hozzávalók. Eközben egy tepsibe belehelyezzük a már elősütött csirkemelleket és ezekre szépen rákanalazzuk a mártásunkat. Ezután sütőbe rakjuk és addig sütjük míg aranyszínű nem lesz.
    Köretnek bármi illik hozzá. Krumplipüré, krokett, rizs.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá