Gombás csirkemáj almával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg apróbb csiperkegomba
- 50 dkg csirkemáj
- 2 alma
- 2 lila hagyma
- 2 ek kacsazsír
- só
- őrölt bors
- morzsolt rozmaring
- morzsolt tárkony
Pácoláshoz:
- tej
- 2 gerezd fokhagyma
Forgatáshoz:
- kevés liszt
Elkészítése:
A csirkemájat megtisztítjuk, átmossuk, és fedeles edénybe tesszük. Felöntjük annyi reszelt fokhagymával ízesített tejjel, amennyi ellepi, és egy éjszakára (de legalább 3-4 órára) hűtőbe tesszük.
A megmosott alma magházát eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt cikkekre vágjuk. A megtisztított gombafejek közül a kisebbeket egészben hagyjuk, a nagyobbakat kettévágjuk. A hagymát megpucoljuk, és vékonyan felszeleteljük.
A májat kivesszük a tejből, lecsepegtetjük, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, majd 2-3 részre vágjuk. Mindegyiket lisztbe forgatjuk, és az oldalát körben a felhevített kacsazsírban hirtelen megpirítjuk. (Érdemes magas falú edényt választani, mert a máj fröcskölhet!) Hozzáadjuk a hagymát és a gombát, fűszerezzük, jól összerázogatjuk, majd 10-15 percig fedő alatt pároljuk. Rátesszük az almát, újra összerázzuk, és további 5 perc alatt készre sütjük az ételt.
A gombás csirkemáj almával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 3 g