Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás csirkemáj almával recept

Gombás csirkemáj almával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg apróbb csiperkegomba
    • 50 dkg csirkemáj
    • 2 alma
    • 2 lila hagyma
    • 2 ek kacsazsír
    • őrölt bors
    • morzsolt rozmaring
    • morzsolt tárkony

    Pácoláshoz:

    • tej
    • 2 gerezd fokhagyma

    Forgatáshoz:

    • kevés liszt

    Elkészítése:

    A csirkemájat megtisztítjuk, átmossuk, és fedeles edénybe tesszük. Felöntjük annyi reszelt fokhagymával ízesített tejjel, amennyi ellepi, és egy éjszakára (de legalább 3-4 órára) hűtőbe tesszük.

    A megmosott alma magházát eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt cikkekre vágjuk. A megtisztított gombafejek közül a kisebbeket egészben hagyjuk, a nagyobbakat kettévágjuk. A hagymát megpucoljuk, és vékonyan felszeleteljük.

    A májat kivesszük a tejből, lecsepegtetjük, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, majd 2-3 részre vágjuk. Mindegyiket lisztbe forgatjuk, és az oldalát körben a felhevített kacsazsírban hirtelen megpirítjuk. (Érdemes magas falú edényt választani, mert a máj fröcskölhet!) Hozzáadjuk a hagymát és a gombát, fűszerezzük, jól összerázogatjuk, majd 10-15 percig fedő alatt pároljuk. Rátesszük az almát, újra összerázzuk, és további 5 perc alatt készre sütjük az ételt.

    A gombás csirkemáj almával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 80 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá