Gombás csirkemáj almával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg apróbb csiperkegomba
- 50 dkg csirkemáj
- 2 alma
- 2 lila hagyma
- 2 ek kacsazsír
- só
- őrölt bors
- morzsolt rozmaring
- morzsolt tárkony
Pácoláshoz:
- tej
- 2 gerezd fokhagyma
Forgatáshoz:
- kevés liszt
Elkészítése:
A csirkemájat megtisztítjuk, átmossuk, és fedeles edénybe tesszük. Felöntjük annyi reszelt fokhagymával ízesített tejjel, amennyi ellepi, és egy éjszakára (de legalább 3-4 órára) hűtőbe tesszük.
A megmosott alma magházát eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt cikkekre vágjuk. A megtisztított gombafejek közül a kisebbeket egészben hagyjuk, a nagyobbakat kettévágjuk. A hagymát megpucoljuk, és vékonyan felszeleteljük.
A májat kivesszük a tejből, lecsepegtetjük, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, majd 2-3 részre vágjuk. Mindegyiket lisztbe forgatjuk, és az oldalát körben a felhevített kacsazsírban hirtelen megpirítjuk. (Érdemes magas falú edényt választani, mert a máj fröcskölhet!) Hozzáadjuk a hagymát és a gombát, fűszerezzük, jól összerázogatjuk, majd 10-15 percig fedő alatt pároljuk. Rátesszük az almát, újra összerázzuk, és további 5 perc alatt készre sütjük az ételt.
A gombás csirkemáj almával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »