Fűszeres sült csirkeszárny fokhagymaszósszal recept

Hozzávalók:
- 8 db csirkeszárny
- só, őrölt bors, esetleg házi Vegeta
A szószhoz:
- 1 db vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- 1 kiskanál liszt
- só, őrölt bors
- csipetnyi őrölt pirospaprika
- kevés olaj
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat megfőzzük, húslevest készítünk belőle.
A kifőtt szárnyakat megfűszerezzük sóval, őrölt borssal, esetleg vegetával, bedörzsöljük kevés étolajjal, majd tepsiben lefóliázva megsütjük.
A végén a fóliát leemelve, a bőrét is enyhén megpirítjuk.
Közben elkészítjük a fokhagymás mártást.
Kevés olajon a lereszelt vöröshagymát, a szétzúzott fokhagymákkal együtt megdinszteljük, megsózzuk, megborsozzuk, kevés leves alaplével felengedjük, csipet pirospaprikát adunk hozzá, majd tejszín, és kevés liszt csomómentes keverékével besűrítjük. A közben megsült csirkeszárnyakkal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »