Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres sült csirkeszárny fokhagymaszósszal recept

Fűszeres sült csirkeszárny fokhagymaszósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 8 db csirkeszárny
    • só, őrölt bors, esetleg házi Vegeta

    A szószhoz:

    • 1 db vöröshagyma
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 1 dl tejszín
    • 1 kiskanál liszt
    • só, őrölt bors
    • csipetnyi őrölt pirospaprika
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A csirkeszárnyakat megfőzzük, húslevest készítünk belőle.

    A kifőtt szárnyakat megfűszerezzük sóval, őrölt borssal, esetleg vegetával, bedörzsöljük kevés étolajjal, majd tepsiben lefóliázva megsütjük.

    A végén a fóliát leemelve, a bőrét is enyhén megpirítjuk.

    Közben elkészítjük a fokhagymás mártást.

    Kevés olajon a lereszelt vöröshagymát, a szétzúzott fokhagymákkal együtt megdinszteljük, megsózzuk, megborsozzuk, kevés leves alaplével felengedjük, csipet pirospaprikát adunk hozzá, majd tejszín, és kevés liszt csomómentes keverékével besűrítjük. A közben megsült csirkeszárnyakkal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá