Fűszeres sült csirkeszárny fokhagymaszósszal recept

Hozzávalók:
- 8 db csirkeszárny
- só, őrölt bors, esetleg házi Vegeta
A szószhoz:
- 1 db vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- 1 kiskanál liszt
- só, őrölt bors
- csipetnyi őrölt pirospaprika
- kevés olaj
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat megfőzzük, húslevest készítünk belőle.
A kifőtt szárnyakat megfűszerezzük sóval, őrölt borssal, esetleg vegetával, bedörzsöljük kevés étolajjal, majd tepsiben lefóliázva megsütjük.
A végén a fóliát leemelve, a bőrét is enyhén megpirítjuk.
Közben elkészítjük a fokhagymás mártást.
Kevés olajon a lereszelt vöröshagymát, a szétzúzott fokhagymákkal együtt megdinszteljük, megsózzuk, megborsozzuk, kevés leves alaplével felengedjük, csipet pirospaprikát adunk hozzá, majd tejszín, és kevés liszt csomómentes keverékével besűrítjük. A közben megsült csirkeszárnyakkal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »