Fűszeres sült csirkeszárny fokhagymaszósszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 8 db csirkeszárny
  • só, őrölt bors, esetleg házi Vegeta

A szószhoz:

  • 1 db vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 kiskanál liszt
  • só, őrölt bors
  • csipetnyi őrölt pirospaprika
  • kevés olaj

Elkészítése:

A csirkeszárnyakat megfőzzük, húslevest készítünk belőle.

A kifőtt szárnyakat megfűszerezzük sóval, őrölt borssal, esetleg vegetával, bedörzsöljük kevés étolajjal, majd tepsiben lefóliázva megsütjük.

A végén a fóliát leemelve, a bőrét is enyhén megpirítjuk.

Közben elkészítjük a fokhagymás mártást.

Kevés olajon a lereszelt vöröshagymát, a szétzúzott fokhagymákkal együtt megdinszteljük, megsózzuk, megborsozzuk, kevés leves alaplével felengedjük, csipet pirospaprikát adunk hozzá, majd tejszín, és kevés liszt csomómentes keverékével besűrítjük. A közben megsült csirkeszárnyakkal tálaljuk.