Fűszeres csirkemell hasábburgonyával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell filé
- olaj
A fűszerezéséhez:
- fokhagymakrém
- só
- 1 nagyobb vöröshagyma
- őrölt bors
- kevés majoránna
A körethez:
- hasábburgonya, vagy rizs
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, fólia alatt kissé kiklopfoljuk, de ne legyen vékony nagyon, csak a rostok miatt kell. Utána mindkét oldalát megkenjük bőségesen fokhagymakrémmel, kicsit megsózzuk,borsozzuk, majd az olajon megpároljuk egyenként őket.
Ha kész visszarakjuk a serpenyőbe és rákarikázzuk a vöröshagymát, teszünk rá majoránnát, majd tovább pároljuk, amíg szép aranybarna nem lesz. Ne süssük sokáig, mert akkor kiszárad! Köretként hasábburgonya lehet, vagy kukoricás rizs, savanyúság, saláta.
Tipp:
A fokhagymakrém nagyon jól helyettesíthető medvehagyma-pestoval, vagy frissen préselt fokhagymával. Én tálalás előtt kicsit meghintem őrölt pirospaprikával a tetejüket. Még finomabb, ha sütés előtt, kevés szalonna csíkot teszünk a húsok alá,s azon sütjük ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

