Fűszeres csirkecomb falatok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 1 ek tandori masala
- 4 ek olívaolaj
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 40 dkg főtt csicseriborsó
- 2 fej lilahagyma
- 2 bögre rizs
- 4 bögre alaplé vagy forró víz
- 2 kávéskanál fokhagymapor vagy 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kávéskanál szecsuáni bors
- 1 kávéskanál szegfűbors
- 1/2 kávéskanál cayenne bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A combokról lehúzzuj a bőrt, de aki szereti rajta is hagyhatja, kicsontozzuk, falatnyi darabokra vágjuk. A tandori masalát 2 ek olajban elkeverjük, a húsra öntjük, összekeverjük és hűtőbe tesszük.
A felaprított lilahagymát a maradék olajon megdinszteljük, ráöntjük a megmosott rizst és 5 percen keresztül pirítjuk.
Felöntjük alaplével, beletesszük a felaprított répákat, beleszórjuk a borsokat, sózzuk és puhulásáig főzzük. Végül elkeverjük benne a csicseriborsót.
A húst egy felforrósított, magas falú serpenyőben vagy wokban erős tűzön megpirítjuk. A tálaláskor a rizst és húst tányérra halmozzuk, de előre összekeverve is tálalható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »