Fűszeres csirkecomb falatok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 1 ek tandori masala
- 4 ek olívaolaj
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 40 dkg főtt csicseriborsó
- 2 fej lilahagyma
- 2 bögre rizs
- 4 bögre alaplé vagy forró víz
- 2 kávéskanál fokhagymapor vagy 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kávéskanál szecsuáni bors
- 1 kávéskanál szegfűbors
- 1/2 kávéskanál cayenne bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A combokról lehúzzuj a bőrt, de aki szereti rajta is hagyhatja, kicsontozzuk, falatnyi darabokra vágjuk. A tandori masalát 2 ek olajban elkeverjük, a húsra öntjük, összekeverjük és hűtőbe tesszük.
A felaprított lilahagymát a maradék olajon megdinszteljük, ráöntjük a megmosott rizst és 5 percen keresztül pirítjuk.
Felöntjük alaplével, beletesszük a felaprított répákat, beleszórjuk a borsokat, sózzuk és puhulásáig főzzük. Végül elkeverjük benne a csicseriborsót.
A húst egy felforrósított, magas falú serpenyőben vagy wokban erős tűzön megpirítjuk. A tálaláskor a rizst és húst tányérra halmozzuk, de előre összekeverve is tálalható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

