Fűszeres csirkecomb falatok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 1 ek tandori masala
- 4 ek olívaolaj
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 40 dkg főtt csicseriborsó
- 2 fej lilahagyma
- 2 bögre rizs
- 4 bögre alaplé vagy forró víz
- 2 kávéskanál fokhagymapor vagy 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kávéskanál szecsuáni bors
- 1 kávéskanál szegfűbors
- 1/2 kávéskanál cayenne bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A combokról lehúzzuj a bőrt, de aki szereti rajta is hagyhatja, kicsontozzuk, falatnyi darabokra vágjuk. A tandori masalát 2 ek olajban elkeverjük, a húsra öntjük, összekeverjük és hűtőbe tesszük.
A felaprított lilahagymát a maradék olajon megdinszteljük, ráöntjük a megmosott rizst és 5 percen keresztül pirítjuk.
Felöntjük alaplével, beletesszük a felaprított répákat, beleszórjuk a borsokat, sózzuk és puhulásáig főzzük. Végül elkeverjük benne a csicseriborsót.
A húst egy felforrósított, magas falú serpenyőben vagy wokban erős tűzön megpirítjuk. A tálaláskor a rizst és húst tányérra halmozzuk, de előre összekeverve is tálalható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

