Fűszeres csirkecomb falatok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb
  • 1 ek tandori masala
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 40 dkg főtt csicseriborsó
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 bögre rizs
  • 4 bögre alaplé vagy forró víz
  • 2 kávéskanál fokhagymapor vagy 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kávéskanál szecsuáni bors
  • 1 kávéskanál szegfűbors
  • 1/2 kávéskanál cayenne bors
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A combokról lehúzzuj a bőrt, de aki szereti rajta is hagyhatja, kicsontozzuk, falatnyi darabokra vágjuk. A tandori masalát 2 ek olajban elkeverjük, a húsra öntjük, összekeverjük és hűtőbe tesszük.

A felaprított lilahagymát a maradék olajon megdinszteljük, ráöntjük a megmosott rizst és 5 percen keresztül pirítjuk.
Felöntjük alaplével, beletesszük a felaprított répákat, beleszórjuk a borsokat, sózzuk és puhulásáig főzzük. Végül elkeverjük benne a csicseriborsót.

A húst egy felforrósított, magas falú serpenyőben vagy wokban erős tűzön megpirítjuk. A tálaláskor a rizst és húst tányérra halmozzuk, de előre összekeverve is tálalható.