Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres csirke recept

Fűszeres csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Mustáros, majorannás sült csirke:

    • 1,5 kg csirke
    • 1,5 dl napraforgó olaj
    • 1 kk mustár
    • 1 késhegynyi fűszerpaprika
    • 1 kk majoránna
    • 1 kk só
    • 1 csipet őrölt fűszerkömény

    Körömvirágos rizs:

    • 30 dkg rizs
    • 3 g körömvirág
    • 0,5 dl napraforgó olaj
    • 1 csipet só
    • 3 dl víz

    Elkészítése:

    Mustáros, majoránnás sült csirke:

    A csirkét megsózzuk, belül is kis sóval átdörzsöljük, meghintjük az őrölt köménnyel. Sütőzacskóba tesszük, a sütőzacskót bekötjük, megszurkáljuk tűvel.
    Az olajba belekeverjük a mustárt, fűszerpaprikát, majoránnát. 200 fokra, alsó-felső sütési módra állítjuk a sütőt, betesszük a csirkét. Amíg a csirke sül, az ízek összeérnek.
    45 perc alatt a csirke majdnem kész, puhára sül, akkor kenjük meg a fűszerkeverékkel. A sütőt átállítjuk grillsütésre, 220 fokra, 10-15 perc alatt ropogós, piros lesz. Figyeljünk arra, hogy a fűszerkeverék ne égjen nagyon rá, mert a fűszerpaprika megkeseredik!

    Körömvirágos rizs:

    A jól megmosott rizsbe a körömvirágot belekeverjük, olajon megdinszteljük. Amikor már üveges a rizs, felöntjük vízzel, egy ujjnyival többet, mint ahogy a rizs van.
    Ha elfőtte a vizet, fedő alatt még párolódik. A merőkanállal a tányérokra adagoljuk tálaláskor a szép aranysárga rizst, és mellétesszük a feldarabolt csirkét. Az enyhén fűszeres, csípős ízét nem zavarja a sült csirke fűszerezése.

    Tipp:

    A körömvirág az élet növénye is! A hagyományos fűszerek használata mellett, rengeteg ízzel találkoztam! Örömöm leltem, amikor összhangba találtam az ételeket a fűszerekkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá