Fűszeres csirkeszárny recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 1-1 ek menta,bazsalikom és koriander
- 4-5 ek olaj
- 5 ek kristálycukor
- kb 1 dl húsleves
- 1 kk örölt fekete bors
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat kettévágjuk jól behűtjük,így jobban fog sülni. A hagymát finomra vágjuk a zöld fűszerekkel együtt. Az olajat felhevítjük a szárnyakat megforgatva pirosra sütjük.Szűrölapáttal kiszedjük. A hagymát a visszamaradó olajban megfonnyasszuk majd rászórjuk a cukrot kevergetve világosra karamellizáljuk,a levest hozzáöntjük. A szárnyakat belerakjuk. Megborsozzuk,a fűszereket beletesszük lefedve kis lángon kb 30 percig pároljuk. Ezután fedetlenül,kevergetve sütjük-pároljuk addig amíg a húsokon vastag bevonat nem lesz. Párolt rizs és zöldsaláta illik hozzá. Jó étvágyat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »