Fűszeres csirkeszárny recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 1-1 ek menta,bazsalikom és koriander
- 4-5 ek olaj
- 5 ek kristálycukor
- kb 1 dl húsleves
- 1 kk örölt fekete bors
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat kettévágjuk jól behűtjük,így jobban fog sülni. A hagymát finomra vágjuk a zöld fűszerekkel együtt. Az olajat felhevítjük a szárnyakat megforgatva pirosra sütjük.Szűrölapáttal kiszedjük. A hagymát a visszamaradó olajban megfonnyasszuk majd rászórjuk a cukrot kevergetve világosra karamellizáljuk,a levest hozzáöntjük. A szárnyakat belerakjuk. Megborsozzuk,a fűszereket beletesszük lefedve kis lángon kb 30 percig pároljuk. Ezután fedetlenül,kevergetve sütjük-pároljuk addig amíg a húsokon vastag bevonat nem lesz. Párolt rizs és zöldsaláta illik hozzá. Jó étvágyat.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.