Fűszeres csirkeszárny

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 1-1 ek menta,bazsalikom és koriander
  • 4-5 ek olaj
  • 5 ek kristálycukor
  • kb 1 dl húsleves
  • 1 kk örölt fekete bors

Elkészítése:
A csirkeszárnyakat kettévágjuk jól behűtjük,így jobban fog sülni. A hagymát finomra vágjuk a zöld fűszerekkel együtt. Az olajat felhevítjük a szárnyakat megforgatva pirosra sütjük.Szűrölapáttal kiszedjük. A hagymát a visszamaradó olajban megfonnyasszuk majd rászórjuk a cukrot kevergetve világosra karamellizáljuk,a levest hozzáöntjük. A szárnyakat belerakjuk. Megborsozzuk,a fűszereket beletesszük lefedve kis lángon kb 30 percig pároljuk. Ezután fedetlenül,kevergetve sütjük-pároljuk addig amíg a húsokon vastag bevonat nem lesz. Párolt rizs és zöldsaláta illik hozzá. Jó étvágyat.