Füstölt sajtos csirkepárnácska recept
Hozzávalók:
- 70 dkg csirke felsőcomb-filé darálva
- 3 ek petrezselyem
- 2 kk ázsiai citromfű (szárított)
- só, bors
- olaj a sütéshez
- 4 fej lilahagyma
- 15 dkg füstölt sajt
- 1 nagy vagy 2 kis fej karfiol
- 25 dkg szeletelt bacon
Elkészítése:
A karfiolt puhára főzzük, leszűrjük, botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk.
A bacon-t apróra vágjuk, kiolvasztjuk a zsírját, 2 ek-nyit a karfiolhoz adunk. A pörcök 3/4- részét a karfiolkrémbe keverjük, melegen tartjuk.
A hagymát vékony karikákra szeljük, megsózzuk, a visszamaradt zsírban megsütjük. Akkor jó, ha összeesik, a sütéstől édeskés ízt kap. Kivesszük a hagymát, leszűrjük a zsírt, egy másik serpenyőbe öntjük. Olajat adunk hozzá, hogy 1 cm-nyi legyen.
A darált húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, citromfüvet, alaposan összekeverjük. A sajtot kisebb hasábokra szeleteljük. A húsból egy diónyi gombócot veszünk, nedves kézzel ellapítjuk, a közepére teszünk 1-2 sajthasábot.
Beborítjuk egy másik adag szétlapogatott darált hússal, párnaalakúra formázzuk.
A zsiradékba tesszük, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
Tálaláskor egy kis halom hagymát és karfiolkrémet tányérra teszünk, egy párnácskát kettévágunk, a hagymára ültetjük. A karfiolkrémet a maradék bacondarabkákkal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

