Füstölt sajtos csirkepárnácska

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirke felsőcomb-filé darálva
  • 3 ek petrezselyem
  • 2 kk ázsiai citromfű (szárított)
  • só, bors
  • olaj a sütéshez
  • 4 fej lilahagyma
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 nagy vagy 2 kis fej karfiol
  • 25 dkg szeletelt bacon

Elkészítése:

A karfiolt puhára főzzük, leszűrjük, botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk.

A bacon-t apróra vágjuk, kiolvasztjuk a zsírját, 2 ek-nyit a karfiolhoz adunk. A pörcök 3/4- részét a karfiolkrémbe keverjük, melegen tartjuk.

A hagymát vékony karikákra szeljük, megsózzuk, a visszamaradt zsírban megsütjük. Akkor jó, ha összeesik, a sütéstől édeskés ízt kap. Kivesszük a hagymát, leszűrjük a zsírt, egy másik serpenyőbe öntjük. Olajat adunk hozzá, hogy 1 cm-nyi legyen.

A darált húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, citromfüvet, alaposan összekeverjük. A sajtot kisebb hasábokra szeleteljük. A húsból egy diónyi gombócot veszünk, nedves kézzel ellapítjuk, a közepére teszünk 1-2 sajthasábot.

Beborítjuk egy másik adag szétlapogatott darált hússal, párnaalakúra formázzuk.

A zsiradékba tesszük, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Tálaláskor egy kis halom hagymát és karfiolkrémet tányérra teszünk, egy párnácskát kettévágunk, a hagymára ültetjük. A karfiolkrémet a maradék bacondarabkákkal díszítjük.