Fritőz csirke körettel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 csirkeszárny
- 4 csirkecomb
- 1 csontos csirkemell
- 3 cső kukorica
- 60 dkg burgonya
- só
- 1,5 l étolaj
- olajsütő ennek hiányában magas falú lábas fedővel
Elkészítése:
Meghámozzuk, megmossuk, ujjnyi vastagra felkarikázzuk a burgonyát.
Az olajat beleöntjük a fritőzbe vagy a lábasba, felmelegítjük a krumplisütéshez való hőfokra. Közben megtisztítjuk a csirkedarabokat, majd enyhén besózzuk. Megtisztítjuk a kukoricákat, kettétörjük.
Kezdhetjük a sütést: a lényeg a sorrend, először a burgonyát, utána a kukoricát, végül a csontos húst sütjük meg. Szépen tálra rendezzük, a burgonyát csak tálaláskor sózzuk meg. A kukorica enyhén pirulva a saját cukortartalmától kellemes édeskés ízt kap, nem szükséges sózni. A hús nem igényel más fűszert a són kívül, az előtte sütöttek miatt.
Tipp:
Nyáron friss salátával, télen inkább birs kompóttal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »