Frankfurti kacsaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg kacsahús
- 1 kelkáposzta
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 3 burgonya
- 1 kk majoranna
- 1 kk őrölt kömény
- 1 pohár tejföl
- 1 ek keményítő
- 1 késhegynyi kurkuma
- só
- őrölt bors
- 2 marék levestészta
Elkészítése:
A húst vékonyra felcsíkozzuk, a hagymát apró kockára vágjuk.
A felesleges zsírokat felkockázzuk, és kisütjük. 2 ek kisütött kacsazsíron megdinszteljük a hagymát és az áttört fokhagymát, majd rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és erős lángon fedő alatt 5 percig pároljuk. Ha szükséges, az elfőtt levet vízzel pótoljuk.
A kelkáposztát negyedeljük, a torzsát kivágjuk. A káposztát metéltre szeleteljük, majd a húshoz adjuk. Ugyanígy a feldarabolt répákat és a krumplit is hozzáadjuk, felöntjük 2 l vízzel. Fűszerezzük majorannával, kurkumával és köménnyel, ízlés szerint sózzuk. Amikor már szinte puha minden, tegyük bele a tésztát.
Ha minden megpuhult, behabarjuk. A habaráshoz a tejfölt simára keverjük a keményítővel és a forró levesből vett lével, majd visszaöntjük a levesbe az egészet, elkeverjük, egyet forralunk rajta és tálaljuk.
Tipp:
Ezt a levest úgy készítem el, mint a frankfurti levest, csak virsli helyett kacsahúst használok. A kacsa bármely része felhasználható, ebbe a levesbe egy pecsenyekacsa kicsontozott combját és mellét főztem bele. A többi része a vasárnapi húslevesben végezte.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »