Fokhagymás tejben pácolt grillezett csirkemell friss salátával recept

Hozzávalók:
- 2 kisebb csirkemell filé
- nagy csipet só
- nagy csipet bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl tej
- 2 ek olaj
Salátához:
- 6-7 nagy jégsaláta levél
- 1 kígyóuborka harmada
- 2 retek
- 1 kisebb piros kaliforniai paprika fele
- 1 kisebb szál sárgarépa
- 1 szál újhagyma
- 5 szem koktélparadicsom
Öntethez:
- 2 dl tejföl
- nagy csipet só
- csipet bors
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A húst alaposan megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk, a fokhagymákat összezúzzuk és bedörzsöljük vele, majd meghintjük sóval, borssal. Egy edénykébe rakjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje. Pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha előző este bepácoljuk.
Az öntethez a tejfölbe zúzzuk a megtisztított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A melleket kiemeljük a tejből és leitatjuk róluk a tejet. Egy öntöttvas grill serpenyőt felforrósítunk 2 ek olajjal. A mellek mindkét oldalát 5-5 perc alatt közepes lángon megsütjük.
Amíg sülnek a húsok, minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát finomra reszeljük, a retket és az uborkát fél karikára, a paprikát kockára, az újhagymát karikára vágjuk. A koktélparadicsomokat negyedeljük. A jégsalátát egy tányérra tépkedjük, és tetszés szerint ráhalmozzuk a zöldségeket.
A grillezett csirkével és a fokhagymás öntettel kínáljuk.
Tipp:
Szabadtéri grillen is készíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »