Fokhagymás tejben pácolt grillezett csirkemell friss salátával recept
Hozzávalók:
- 2 kisebb csirkemell filé
- nagy csipet só
- nagy csipet bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl tej
- 2 ek olaj
Salátához:
- 6-7 nagy jégsaláta levél
- 1 kígyóuborka harmada
- 2 retek
- 1 kisebb piros kaliforniai paprika fele
- 1 kisebb szál sárgarépa
- 1 szál újhagyma
- 5 szem koktélparadicsom
Öntethez:
- 2 dl tejföl
- nagy csipet só
- csipet bors
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A húst alaposan megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk, a fokhagymákat összezúzzuk és bedörzsöljük vele, majd meghintjük sóval, borssal. Egy edénykébe rakjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje. Pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha előző este bepácoljuk.
Az öntethez a tejfölbe zúzzuk a megtisztított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A melleket kiemeljük a tejből és leitatjuk róluk a tejet. Egy öntöttvas grill serpenyőt felforrósítunk 2 ek olajjal. A mellek mindkét oldalát 5-5 perc alatt közepes lángon megsütjük.
Amíg sülnek a húsok, minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát finomra reszeljük, a retket és az uborkát fél karikára, a paprikát kockára, az újhagymát karikára vágjuk. A koktélparadicsomokat negyedeljük. A jégsalátát egy tányérra tépkedjük, és tetszés szerint ráhalmozzuk a zöldségeket.
A grillezett csirkével és a fokhagymás öntettel kínáljuk.
Tipp:
Szabadtéri grillen is készíthető.