Fokhagymás sült pulykaszárny recept

Hozzávalók:
- 3 db pulykaszárny (kb.fél kg.)
- kb 6 gerezd fokhagyma
- tej
- szárnyas fűszerkeverék (tetszés szerinti)
- só, bors
Körethez:
- burgonya
- rozmaring
- vaj
- fokhagyma
Elkészítése: A szárnyakat előző este megtisztítottam, majd egy kisebb edénybe, ami jól körülöleli beletettem. Annyi tejet öntöttem rá ami ellepte, majd beletettem a zúzott fokhagymát.1 éjszakát pácolódott a hűtőben. Másnap leitattam róla a tejet és befűszereztem. Egy jénait kivajaztam és beletettem a szárnyakat, majd ráöntöttem a fokhagymás tejet. Forró sütőben pirosra sütöttem.
A körethez a megtisztított burgonyát negyedekre vágtam ,tepsibe tettem, olvasztott vajjal és rozmaringgal átforgattam, alufóliát tettem rá és betettem a szárny mellé sülni. Amikor megpuhult levettem róla az alufóliát és pirosra sütöttem.Amint kivettem a sütőből zúzott fokhagymával és sóval átforgattam. Azonnal tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »