Fokhagymás, sült pulykacomb egyszerűen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 pulyka alsó comb
- 1 fej fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- őrölt pirospaprika
- kevés étolaj
Elkészítése:
A fokhagymát gerezdekre bontottam, meghámoztam, majd hosszában kettévágtam. (A vágás miatt az aromája jobban kioldódik a húsban.)
A comb bőrét körben bedörzsöltem étolajjal, sóztam, és borsot őröltem rá, kicsit megpaprikáztam.
Keskeny pengéjű csontozó késsel lyukakat szúrtam bele, és minden lyukba fokhagymát nyomtam addig, míg a fokhagyma el nem fogyott. Mindkét combba sikerült egyenletesen elosztani a fokhagymát.
Sütőtálba téve nagyon kevés vizet töltöttem alá, és lefóliázva előmelegített sütőbe tettem.
Alsó-felső sütéssel sült kb. 1 órát, majd a fóliát levéve kicsit megpirítottam rajta a bőrt. Ezzel ropogós és szép színű lett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »