Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás, sült pulykacomb egyszerűen recept

Fokhagymás, sült pulykacomb egyszerűen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 pulyka alsó comb
    • 1 fej fokhagyma
    • frissen őrölt bors
    • őrölt pirospaprika
    • kevés étolaj

    Elkészítése:

    A fokhagymát gerezdekre bontottam, meghámoztam, majd hosszában kettévágtam. (A vágás miatt az aromája jobban kioldódik a húsban.)

    A comb bőrét körben bedörzsöltem étolajjal, sóztam, és borsot őröltem rá, kicsit megpaprikáztam.

    Keskeny pengéjű csontozó késsel lyukakat szúrtam bele, és minden lyukba fokhagymát nyomtam addig, míg a fokhagyma el nem fogyott. Mindkét combba sikerült egyenletesen elosztani a fokhagymát.

    Sütőtálba téve nagyon kevés vizet töltöttem alá, és lefóliázva előmelegített sütőbe tettem.

    Alsó-felső sütéssel sült kb. 1 órát, majd a fóliát levéve kicsit megpirítottam rajta a bőrt. Ezzel ropogós és szép színű lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá