Fokhagymás, sült pulykacomb egyszerűen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 pulyka alsó comb
- 1 fej fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- őrölt pirospaprika
- kevés étolaj
Elkészítése:
A fokhagymát gerezdekre bontottam, meghámoztam, majd hosszában kettévágtam. (A vágás miatt az aromája jobban kioldódik a húsban.)
A comb bőrét körben bedörzsöltem étolajjal, sóztam, és borsot őröltem rá, kicsit megpaprikáztam.
Keskeny pengéjű csontozó késsel lyukakat szúrtam bele, és minden lyukba fokhagymát nyomtam addig, míg a fokhagyma el nem fogyott. Mindkét combba sikerült egyenletesen elosztani a fokhagymát.
Sütőtálba téve nagyon kevés vizet töltöttem alá, és lefóliázva előmelegített sütőbe tettem.
Alsó-felső sütéssel sült kb. 1 órát, majd a fóliát levéve kicsit megpirítottam rajta a bőrt. Ezzel ropogós és szép színű lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »