Fokhagymás, sült pulykacomb egyszerűen

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 pulyka alsó comb
  • 1 fej fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • őrölt pirospaprika
  • kevés étolaj

Elkészítése:

A fokhagymát gerezdekre bontottam, meghámoztam, majd hosszában kettévágtam. (A vágás miatt az aromája jobban kioldódik a húsban.)

A comb bőrét körben bedörzsöltem étolajjal, sóztam, és borsot őröltem rá, kicsit megpaprikáztam.

Keskeny pengéjű csontozó késsel lyukakat szúrtam bele, és minden lyukba fokhagymát nyomtam addig, míg a fokhagyma el nem fogyott. Mindkét combba sikerült egyenletesen elosztani a fokhagymát.

Sütőtálba téve nagyon kevés vizet töltöttem alá, és lefóliázva előmelegített sütőbe tettem.

Alsó-felső sütéssel sült kb. 1 órát, majd a fóliát levéve kicsit megpirítottam rajta a bőrt. Ezzel ropogós és szép színű lett.