Fokhagymás, pácolt csirkecomb farrésszel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb farrésszel
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kk barna cukor
- 1 ek angol mustár
- 1 kk fokhagyma granulátum
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A farrésszel együtt kapható csirkecomb pillanatnyilag a legolcsóbb húsáruk közé tartozik. Talán egyik legfinomabban készített változata a fokhagymás, fűszeres sült comb.
A felsorolt alapfűszerek mellett más ízre nincs szükség a pácoláshoz. Tanácsos 24 órával korábban befűszerezni a húsokat, majd 5 percen keresztül mikrózni is. A mikróban a húsok pórusai enyhén kitágulnak, lehűlve visszahúzódnak, közben magukba szippantják a fűszeres pác ízét.
Az angol mustár csípős, cukros, kurkumás, ecetes, esetleg sörös íze kitűnő ízkavalkádot ad a csirkecomboknak. A fokhagyma ízét pedig senkinek nem kell bemutatni.
A mustárt elkeverjük 1 kanál olívaolajjal, a fokhagyma granulátummal, a sóval, a borssal és a barna cukorral, majd a keverékkel bedörzsöljük a combokat. Megmikrózzuk, majd mikor kihűlt, lefóliázva hűtőbe tesszük.
Másnap tepsibe sorjázzuk, és alufólia alatt jó 20 percig sütjük. A végén a fóliát levesszük, és enyhe pírt adunk a combok bőrének.
Készíthetünk hozzá különféle köreteket is, de friss, vagy bármilyen hűs salátával is kitűnő.
A fokhagymás, pácolt csirkecomb farrésszel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 20 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

