Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás, pácolt csirkecomb farrésszel recept

Fokhagymás, pácolt csirkecomb farrésszel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkecomb farrésszel
    • frissen őrölt bors
    • 1 kk barna cukor
    • 1 ek angol mustár
    • 1 kk fokhagyma granulátum
    • 2 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A farrésszel együtt kapható csirkecomb pillanatnyilag a legolcsóbb húsáruk közé tartozik. Talán egyik legfinomabban készített változata a fokhagymás, fűszeres sült comb.

    A felsorolt alapfűszerek mellett más ízre nincs szükség a pácoláshoz. Tanácsos 24 órával korábban befűszerezni a húsokat, majd 5 percen keresztül mikrózni is. A mikróban a húsok pórusai enyhén kitágulnak, lehűlve visszahúzódnak, közben magukba szippantják a fűszeres pác ízét.

    Az angol mustár csípős, cukros, kurkumás, ecetes, esetleg sörös íze kitűnő ízkavalkádot ad a csirkecomboknak. A fokhagyma ízét pedig senkinek nem kell bemutatni.

    A mustárt elkeverjük 1 kanál olívaolajjal, a fokhagyma granulátummal, a sóval, a borssal és a barna cukorral, majd a keverékkel bedörzsöljük a combokat. Megmikrózzuk, majd mikor kihűlt, lefóliázva hűtőbe tesszük.

    Másnap tepsibe sorjázzuk, és alufólia alatt jó 20 percig sütjük. A végén a fóliát levesszük, és enyhe pírt adunk a combok bőrének.

    Készíthetünk hozzá különféle köreteket is, de friss, vagy bármilyen hűs salátával is kitűnő.

    A fokhagymás, pácolt csirkecomb farrésszel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 154 kcal
    Fehérje: 20 g
    Szénhidrát: 1 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá