Fokhagymás-cukkinis tészta tejszínes csirkével recept

Hozzávalók:
- 2 db csirkecomb (filézve, kockázva)
- negyed póréhagyma
- só
- bors
- kisebb cukkini
- tejszín
- tészta
- fokhagyma
Elkészítése:
Az aprított hagymát kevés zsiradékon megdinsztelem, majd hozzáadom a filézett, kockázott csirkecombokat. Fehéredésig pirítom, majd fűszerezem. Ha van egy kis bontott fehér borunk, nyugodtan löttyintsünk rá egy keveset, nem árt neki. Fedő alatt süssük készre.
Eközben a tésztát sós, lobogó vízben főzzük ki.
Serpenyőben kevés zsiradékon (én kacsazsírt használtam) dinszteljük meg a csíkozott vagy lereszelt cukkinit. Adjunk hozzá 1-2 gerezd préselt fokhagymát, sózzuk, majd öntsük rá a kifőtt tésztát. Jól keverjük át, és tartsuk melegen.
A csirkecombok ezalatt elkészülnek, most már felönthetjük kevés tejszínnel, és tetszés szerint fűszerezzük készre. A cukkinis tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »