Finom tokány recept

Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemell filé
- 1 nagy sárgarépa
- 1 kisebb karalábé
- 1 merék zöldborsó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 ek liszt
- 2 dl natúr joghurt
- 1 ek tejföl
- 1 kis csokor petrezselyemlevél
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk és kicsit hagyjuk lecsepegni.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, majd a sárgarépát és a karalábét vékony csíkokra, a vöröshagymát apró kockára vágjuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a lecsepegtetett húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd hozzáadjuk a répát, karalábét, zöldborsót és ízesítjük sóval, borssal. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt hagyjuk puhára főni.
Közben a petrezselyemlevelet apróra vágjuk.
A lisztet a joghurttal csomómentesre keverjük. Ha már puha a hús és elfőtte a levét, hozzáadjuk a habarást és belekeverünk még egy kanál tejfölt. Ha kellőképpen besűrűsödött beleszórjuk a petrezselyemlevelet.
Melegen, rizzsel kínáljuk.
Tipp:
Az elnevezése igazán találó, mert ez valóban egy nagyon finom húsos, zöldséges tokány. Én most pulyka helyett csirkéből készítettem és kicsit lazítottam egy kevés tejföllel is, mert nem lett elég szaftos. Valószínűleg több liszttel sikerült behabarnom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »