Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Finom tokány recept

Finom tokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy csirkemell filé
    • 1 nagy sárgarépa
    • 1 kisebb karalábé
    • 1 merék zöldborsó
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 ek liszt
    • 2 dl natúr joghurt
    • 1 ek tejföl
    • 1 kis csokor petrezselyemlevél
    • 1 kk só
    • 1 nagy csipet bors
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk és kicsit hagyjuk lecsepegni.

    Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, majd a sárgarépát és a karalábét vékony csíkokra, a vöröshagymát apró kockára vágjuk.

    A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a lecsepegtetett húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd hozzáadjuk a répát, karalábét, zöldborsót és ízesítjük sóval, borssal. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt hagyjuk puhára főni.

    Közben a petrezselyemlevelet apróra vágjuk.

    A lisztet a joghurttal csomómentesre keverjük. Ha már puha a hús és elfőtte a levét, hozzáadjuk a habarást és belekeverünk még egy kanál tejfölt. Ha kellőképpen besűrűsödött beleszórjuk a petrezselyemlevelet.

    Melegen, rizzsel kínáljuk.

    Tipp:

    Az elnevezése igazán találó, mert ez valóban egy nagyon finom húsos, zöldséges tokány. Én most pulyka helyett csirkéből készítettem és kicsit lazítottam egy kevés tejföllel is, mert nem lett elég szaftos. Valószínűleg több liszttel sikerült behabarnom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá